HDMI splitter

En HDMI splitter kan f.eks. bruges hvis du har et behov for at vise samme billede fra en DVD afspiller på flere forskellige TV på samme tid. På denne side finder du vores fulde udvalg af HDMI splittere.

Hvordan virker en HDMI splitter?

Det er sådanset ganske simpelt. En HDMI splitter fungere ved at tage et indgangssignal og splitte det ud på en række udgange, der vil som regel være tale om et lige antal porte, så f.eks. kan 1 indgangssignal blive splittet ud på 2, 4, 8 eller flere udgange.

Ser man et billede af bagsiden på en HDMI splitter, så bliver det kun endnu lettere at forstå systemet:
Bagside af HDMI splitter

HDMI splitteren på billedet kan splitte et HDMI signal i 2. Som du kan se, så er der 1 HDMI indgang og 2 HDMI udgange. Derudover er der en indgang til strømstik, da en HDMI splitter er aktiv og har behov for strøm for at kunne splitte et HDMI signal i 2 og bibeholde den høje kvalitet i både billede og lyd.

Mange forveksler en HDMI splitter med en HDMI switch, og de kan da også godt minde om hinanden. Dog fungere en HDMI switch lige modsat af en HDMI splitter. En HDMI switch bruges f.eks. hvis du ønsker at sætte flere DVD afspiller til 1 skærm, hvorimod en HDMI splitter bruges til at sætte 1 DVD afspiller til flere skærme. Er det en HDMI switch du søger? Så klik her for at se vores udvalg.

Hvis du problemer med at finde en HDMI splitter som passer til netop dit behov, eller blot har andre spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os, så vi kan guide dig på rette vej.