HDMI til DVI kabel

Her finder du vores udvalg af HDMI til DVI kabler. Et HDMI til DVI kabel bruges til at tilslutte computer til fladskærms TV, projektor eller lign.

HDMI og DVI er kompatible med hinanden og kræver derfor ikke nogen form for omformer eller lignende for at kunne fungere sammen. Der findes dog flere forskellige DVI typer og det ikke er alle der er kompatible med HDMI teknologien.

Da man opfandt HDMI teknologien, sørgede man for at den var bagud kompatibel med DVI, men kun med den type DVI som går under betegnelsen DVI-D og DVI-I single link. En DVI type som er meget udbredt, DVI-A, er ikke kompatibel med HDMI, så hvis man skulle have de 2 teknologier til at samarbejde, så ville det kræve ekstra udstyr, såsom en converter eller lignende.

HDMI til DVI kabel med lyd?

DVI teknologien har aldrig understøttet lyd og gør det stadig ikke, så det er ikke muligt at overføre lyd fra f.eks. computer til TV via et HDMI til DVI kabel, det vil kræve et ekstra kabel - et lydkabel. Vi har godt nok HDMI til DVI kabler med lyd her på Kabelmix.dk, det er dog ikke fordi der er tale om særlige DVI stik som understøtter lyd, det er blot 2 kabler som er sammensat i ét, altså et DVI til HDMI kabel som er sammensat med et lydkabel.

Hvis du har nogen spørgsmål til vores HDMI til DVI kabler, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os.