HDMI forlænger kabel

HDMI forlængere eller HDMI extendere? Kært barn har som bekendt mange navne. Her på Kabelmix har vi begge dele, vores kabler kalder vi for HDMI forlængere og vores mere avancerede HDMI forlængerudstyr kalder vi HDMI extendere.

Et HDMI forlængerkabel kan være utrolig praktisk, hvis man lige mangler det sidste stykke - det havde været irriterende, hvis ikke der fandtes en løsning. Vi vil dog til hver en tid anbefale at man køber sit kabel i én samlet længde og forsøger at undgå unødvendige samlinger, men vi ved også at det ikke altid er muligt.

HDMI forlænger vs. extender

En HDMI forlænger et godt at bruge, hvis man lige mangler de sidste par meter. Vi anbefaler typisk ikke at man bruger et HDMI forlængerkabel på HDMI kabler som er længere end 10 meter - det kan dog sagtens være det vil fungere, men der er også bare en risiko for, at signalet vil blive forringet - og det kan vi jo ikke leve med :-)

Hvis du har behov for at forlænge et signal over rigtig mange meter, så går det ikke at sætte HDMI forlænger på HDMI forlænger indtil det ønskede antal meter er opnået. Nej, vi anbefaler i stedet at du gør brug af en HDMI extender. En HDMI extender er 2 bokse, en afsender og en modtager, som du forbinder med netværkskabler. De 2 bokse har mulighed for at sende et fejlfrit signal over rigtig mange meter og er altså den anbefalede løsning hvis du skal trække et HDMI signal over mange meter - her snakker vi mere end 20 meter.