Coaxial kabel

Med et coaxial kabel får du digitale lydsignaler uden tab og dermed den bedste lyd fra udstyr med en digital coaxial lydudgang.

Coaxial digital lydkabler overfører digitale lydsignaler gennem et coax kabel monteret med RCA stik.

Et coaxial kabel kan benyttes med udstyr som f.eks. DVD-Afspiller, Digital TV-boks med videre og giver dig altså en ren digital lydforbindelse til din surround forstærker med optisk lydindgang.

Hvor skal du bruge et coaxial kabel?

Et coaxial lydkabel giver bedre lyd end gennem et analog lydkabel med phono stik, så har du en coaxial udgang til overførsel af digital lyd på dit udstyr, kan du altså med fordel benytte denne.

Coaxiale kabler kan i modsætning til analoge lydkabler også overføre ægte Dolby Digital 5.1 lyd, men dog ikke Dolby Digital Plus, TrueHD, eller DTS HD audio.

Har du HDMI kabel koblet mellem f.eks. Blu-Ray afspilleren og din surround forstærker, så har du allerede digital lyd gennem dette kabel, og du behøver i dette tilfælde ikke at benytte et coaxial kabel ved siden af.

Coaxial kabler er mere følsomme for forstyrrelser end optiske lydkabler og kræver derfor en god afskærmning for at undgå støj, der kan ødelægge timingen i signalet.

Har din dvd-afspiller en coaxial digital lydudgang, så er det en oplagt mulighed for at få langt bedre lyd via dit anlæg, som alternativ til de knapt så vellydende indbyggede højtalere i mange fladskærme.

Coaxial kabler i god kvalitet og flere længder

Hos kabelmix.dk finder du et udvalg af coaxial kvalitets kabler i længder fra 1,5 meter op til 5 meter. Vi anbefaler optiske kabler til længere afstande.

Kan vi hjælpe dig yderligere omkring coaxial kabler?

Tøv ikke med at kontakte os via mail, såfremt du har spørgsmål. Vi bestræber os på at besvare alle mails så hurtigt som muligt.