Højttalerkabel

Her finder du vores sortiment af højttalerkabel, samt udstyr til højttalerkabel. Klik på en kategori for at dykke ned i vores sortiment.

Når du skal vælge noget til at tilslutte dine højttalere med er der en del man lige skal tænke over.

Hvor store højttalere skal der sluttes til, hvor langt væk fra anlægget er højttalerne, hvilken kvalitet højttalere er der tale om og hvor god lyd kræver du selv?

Højttalerkablet

Højttalerkablet bruges til at overføre de elektriske signaler som selv anlægget sender ud til højttalerne, det bliver ude i højttalerne så omdannet til lyd. Som med så meget andet har kvalitet af kablet en del at sige med selve lyden, jo mindre modstand der er i kablet jo nemmere har strømmen af lyd det med at komme igennem kablet og ud af dine højttalere. Hvis du har nogle store højttalere kræver de mere strøm til at levere et bedre resultat. Den kan opnås på flere måder.

  1. Ved at give dine højttalere et kabel med en større kvadrat kabel (mm2). Ligesom med en vandslange kan der kommer mere vand ud hvis det er en tykkere slange.
  2. Hvis du sørger for at dine højttalerkabler er af en god kvalitet kobber eller andet materiale der er god til at føre strøm, hvor der er så lille en modstand som muligt.
  3. Sørge for at der er en god forbindelse der hvor kablerne bliver koblet til forstærker og højttalere. Dette kan evt. klares ved at sætte nogle såkaldte banan stik på kablerne som sikre en god forbindelse.

Hvis dine højttalere er nogle små satellit højttalere hjælper det ikke noget at trække et stort kvadrat kabel ud til dem, da det er begrænset hvor meget de kræver. Der er det vigtigste at man sikre at det er en god kvalitet, som har en god forbindelse i begge ender.

Man skal heller ikke forvente at højttaler kablet kan lave nogle halv dårlige højttalere gode. Det hele skal hænge sammen i en større enhed, så gode højttalere, gode højttalerkabler og en god stabil forstærker = God lydoplevelse.

God fornøjelse med at få installeret dine højttalere.