Optisk kabel

Med et optisk kabel, der også kaldes TOSLINK, får du digitale lydsignaler uden tab og dermed den bedste lyd fra udstyr med en digital optisk lydudgang.

Optiske kabler overfører digitale lydsignaler som lyssignaler, og du kan da også se et rødt lys fra stikket, når du har forbundet det i den anden ende.

Optisk lydkabel kan benyttes med udstyr som f.eks. DVD-Afspiller, Digital TV-boks eller Spillekonsol, og giver dig altså en ren digital lydforbindelse til din surround forstærker med optisk lydindgang.

Hvor skal du bruge et optisk kabel?

Et optisk lydkabel er bedre end analog lyd via phono kabler, så har du en Toslink udgang til digital lyd på dit udstyr, kan du altså med fordel benytte denne.

Optiske lydkabler kan i modsætning til analoge lydkabler også overføre ægte Dolby Digital 5.1 lyd, men dog ikke Dolby Digital Plus, TrueHD, eller DTS HD audio.

Har du HDMI kabel koblet mellem f.eks. Blu-Ray afspilleren og din surround forstærker, så har du allerede digital lyd gennem dette kabel, og du behøver i dette tilfælde ikke at benytte et optisk lydkabel ved siden af.

Optiske kabler forstyrres ikke af andre signaler eller modstand i kablet, som det kendes ved almindelige kabler, og derfor så er de også velegnet til længere kabeltræk, også selvom det er i en kabelbakke med andre kabler.

Måske har du en computer med digital optisk lydudgang? I så fald kan du få super lyd fra denne på dit anlæg med et optisk lydkabel.

Har dit tv en optisk lydudgang, så er det en oplagt mulighed for at få langt bedre lyd via dit anlæg, som alternativ til de ofte knapt så vellydende indbyggede højtalere i fladskærme.

Optiske lydkabler i god kvalitet uanset længde

Hos kabelmix.dk finder du et udvalg af kvalitetskabler til optisk digital lydoverførsel i længder fra 0,75 meter helt op til 10 meter.

Kan vi hjælpe dig yderligere omkring optiske kabler?

Tøv ikke med at kontakte os via mail, såfremt du har spørgsmål. Vi bestræber os på at besvare alle mails så hurtigt som muligt.