Scart kabel

Scart kabel er en enkel måde at forbinde ældre udstyr som DVD afspillere, tv bokse med videre til dit tv.

Scart standarden stammer oprindeligt fra Frankrig og blev for alvor populær i firserne. Selv i dag er den relevant, omend den nu er på vej ud til fordel for HDMI.

Hvor skal du bruge et scart kabel?

Har du hverken HDMI eller DVI tilslutninger, på det udstyr du vil tilslutte, eller har du måske allerede brugt alle ledige HDMI indgange på dit tv, så kan et scart kabel være relevant for dig.

Med et scart kabel får du ikke HDTV kvalitet, men fornuftig billede og lyd, såfremt du ikke har mulighed for HDMI eller component video.

Med et scart kabel får du analog overførsel, som ikke giver samme optimale billedkvalitet sammenlignet med HDMI, men scart kabler kan sagtens benyttes, og giver typisk det bedste billede på et gammeldags billedrørs-tv.

Har udstyr med både scart og HDMI, så vælg HDMI frem for scart?

Scart kabel – alt i et

Med et scart kabel får du både billede og lyd overført, men derudover er der også mulighed for overførsel af et kontrolsignal, f.eks. så dit tv selv slår over på den rigtige AV indgang, når du tænder for dit scart tilsluttede udstyr. Denne funktionalitet kan dog variere afhængigt af dit tilsluttede udstyr.

Et scart kabel består faktisk af hele 21 forskellige forbindelser, blandt andet så har scart kabler mulighed for at sende lyd og billede begge veje. Men kablets tykkelse og stikkene størrelse gør dog også, at et scart kabel er temmelig umoderne sammenlignet med et HDMI kabel.

Scart kabel optimal billedkvalitet

Er der indstillingsmuligheder på dit udstyr i forhold til scart udgangen, så bør du vælge RGB muligheden, for at få den bedste billedkvalitet.

Scart kabellængder

Her på kabelmix.dk har vi scart kabler i de 2 almindelige længder på 1,5 og 2,5 meter.

Kan vi hjælpe dig yderligere omkring scart kabler?

Tøv ikke med at kontakte os via mail, såfremt du har spørgsmål. Vi bestræber os på at besvare alle mails så hurtigt som muligt.