HDMI extender

En HDMI extender bruges der hvor HDMI kablerne har givet op, når det kommer til distance. For at et HDMI kabel skal fungere optimalt, kan det max have en længde på omkring 20 meter, men hvad så når du skal bruge 40, 50 eller 60 meter? Det er her en HDMI extender kommer ind i billedet.

Sådan virker en HDMI extender

En HDMI extender består af 2 bokse, en afsender og en modtager. Afsenderen har en HDMI indgang, hvori du fører dit HDMI signal ind, afsenderen pakker signalet sammen og gør det klar til afsendelse. Selve afsendelsen foregår via 2 netværkskabler som forbinder afsender og modtagerboks. Når signalpakken modtages af modtagerboksen, så pakkes den ud og bliver sendt videre ud gennem det tilsluttede HDMI kabel i modtagerboksen og videre til den egentlig modtager, hvilket kunne være dit TV, projektor eller lignende.

Du kunne også have valgt at slutte 2 x 20 meters HDMI kabler sammen, men her er der en ret stor risiko for markante forringelser af signalet. Med en HDMI extender er du sikret at dit HDMI signal bliver transporteret over en længere afstand uden at tabe nogen væsentlig kvalitet.

Hvis du er i tvivl om en HDMI extender er det rette valg for dig, så kontakt os gerne og fortæl os om dine behov, så hjælper vi dig med at finde den rette løsning.