Component kabel

Et component kabel kan overføre analoge billede signaler både i almindelig standard opløsning og i High Definition. Der er component tilslutning på mange projektorer, DVD afspillere og fladskærme.

Hvor skal du bruge et component kabel?

Har du hverken HDMI eller DVI tilslutninger, på det udstyr du vil tilslutte, eller har du måske allerede brugt alle ledige HDMI indgange på dit tv, så er component den næstbedste løsning.

Med et component kabel får du nemlig den optimale billedkvalitet, hvis du altså ikke har muligheder for at benytte de rent digitale standarder som HDMI og DVI på dit udstyr.

Component kabler giver et langt klarere billede og farvegengivelse end scart, composite og s-video kabler. De 3 sidstnævnte kabeltyper har, i modsætning til component kabler, heller ikke mulighed for at levere HDTV opløsninger, mens du med component kabler får mulighed for HDTV opløsninger helt op til 1080i, alt afhængigt af hvad dit tilsluttede udstyr tilbyder.

Component kabel - 3 kabler i et

Et component kabel består af 3 separate kabler til overførsel af et optimeret RGB billedsignal. På kablet er der 3 stik af phonostik typen, der er angivet med hver deres farvekode Rød, Grøn og Blå. Disse skal så blot monteres i de tilsvaret farvede stik, på det udstyr du vil tilslutte.

Bemærk at du udelukkende får video via et component kabel. Eventuel lyd skal trækkes via særskilt kabel.

Component kabellængder

Her hos kabelmix.dk har vi component kabler lige fra et helt kort på 0,75 meter og op til 10 meter, så du altså let kan finde det kabel, der passer til dine behov.

Husk lyden ved køb af component kabler

Som tidligere nævnt, så er der ikke lyd med ved brug af component kabler. Så har du ikke et passende lydkabel liggende i forvejen, skal du altså også købe et sådant. Du skal enten benytte et analog lyd kabel med phono stik, eller måske har du mulighed for at tilslutte et digitalt lydkabel.

Kan vi hjælpe dig yderligere omkring component kabler?

Tøv ikke med at kontakte os via mail, såfremt du har spørgsmål. Vi bestræber os på at besvare alle mails så hurtigt som muligt.