VGA kabel

VGA kabler overfører analoge billedsignaler og benyttes oftest som forbindelse mellem ældre computere/computerskærme eller en projektor.

VGA kabler

Med et VGA kabel får du et analogt RGB billedsignal. VGA skærmkabler giver dermed ikke helt en ligeså god kvalitet som DVI kabler, men kan naturligvis fint benyttes til at koble en ældre computer med VGA grafikkort udgang til en computerskærm, der ligeledes er udrustet med en VGA tilslutning. 

Stikket på et VGA kabel har 15 ben eller pins, som de kaldes på engelsk. På engelsk kaldes VGA stikket også for et D-sub stik, fordi formen på stikket ligner et D.

Bemærk at du udelukkende får billeddata via et VGA kabel. Eventuel lyd skal trækkes via særskilt kabel.

VGA kabellængder

Her hos kabelmix.dk har vi VGA kabler fra 1,8 meter helt op til 10 meter, så du altså let kan finde det kabel, der passer til dine behov.

VGA til DVI – Tilslut nyt og gammelt udstyr

Et VGA til DVI kabel er for dig, der kun har mulighed for analoge signaler via VGA tilslutning på det ene, af de 2 ting du ønsker at koble sammen.

Måske har du en ældre PC udelukkende med VGA grafikkort udgang, som du gerne vil have tilsluttet en mere moderne computerskærm med DVI tilslutning. Eller står du måske med en gammel PC monitor, som du egentlig godt kunne tænke dig at bruge med en PC udelukkende med DVI udgang?

Begge dele er muligt med et VGA til DVI kabel her fra kabelmix.dk

Tjek inden du køber VGA kabler

Du kan med fordel tjekke, om du har en computer/skærm med både VGA og DVI eller HDMI tilslutning. Er det tilfældet, kan du med fordel i stedet vælge at benytte DVI/HDMI for en skarpere billedkvalitet med flere detaljer. 

Kan vi hjælpe dig yderligere omkring VGA kabler?

Tøv ikke med at kontakte os via mail, såfremt du har spørgsmål. Vi bestræber os på at besvare alle mails så hurtigt som muligt.