Antennekabel

Et antennekabel kan overføre tv og radiosignaler til dit tv eller radio med antenneindgang. Her på siden finder du vores udvalg af billige antennekabler, måske der også er et tilbud som falder i din smag.

Antennekabler klar til brug

Antennekabler sælges i dag fortrinsvis som færdigmonterede kabler med stik. Du skal altså ikke påregne yderligere udgifter end prisen på kablet, og du skal ikke selv døje med at montere stik på antennekablet.

De færdigmonterede TV kabler her hos kabelmix.dk fås i forskellige længder, så du selv kan finde det, der passer til dig. Vi har også TV kabler med vinkelstik, der er smarte når pladsen er trang f.eks. bag fladskærmen på væggen.

Antennekabler i dag er ikke de samme som for nogle få år siden. Blandt andet stadigt flere trådløse signaler stiller nye krav til kablernes egenskaber. Læs videre herunder og få mere at vide om gode antennekabler.

Antennekabel til digitale tv-signaler

Flere og flere modtager i dag deres tv og radiosignaler digitalt, og digital tv stiller ikke færre krav til dit antennekabel, faktisk tværtimod. Digitale tv-signaler kræver et ordenligt signal, for at du i det hele taget får billeder på skærmen, og er ikke så tilgivende som analoge tv-signaler, hvor du trods støj i tv-signalet stadig kan se tv.

Med digitalt tv-signal fra f.eks. YouSee eller Stofa, bør du altså bestemt ikke spare på antennekablet det sidste stykke fra antennestikdåsen til dit tv. Vælg et dobbeltskærmet antennekabel, som du kan læse mere om lige herunder.

Antennekabler med dobbelt afskærmning - hvad betyder det?

I et antennekabel er der en inderleder inderst, der er beskyttet af en isoleringskappe. Uden om denne er der en afskærmning med metaltråde og alufolie, samt endelig den ydre plastkappe på selve kablet.

Dobbelt afskærmet antennekabel har både en metalfolie og metaltråde, og det er vigtigt specielt i forhold til brug af antennekabel til digital-tv. Frekvensområdet tv- og radio signalerne transmitteres i, er følsomt overfor forstyrrelser udefra. Modtager du f.eks. kabel-tv signaler, så er du ikke interesseret i, at få forstyrrende signaler ind fra signaler udsendt fra sendemaster til modtagere med egen tv-antenne.

Dårligt signal - fejl på mit antennekabel?

Du kan typisk se problemer med analogt tv-signal, ved at der optræder striber af forskellig art, der løber skråt hen over billedet, eller sildebens-mønstre der kommer og går med forskellige intervaller.

Modtager du et dårligt digitalt tv-signal vil fejlene oftest være frysninger i billedet, altså at billedet stopper op kort enten helt eller delvist i form af små firkanter i billedet.

Oplever du sådanne problemer med dit signal, kan det meget vel være dit antennekabel eller antennestik, der er årsagen til problemet.

Er dit antennekabel og stik gode nok?

Måske benytter du stadig et gammelt enkeltskærmet antennekabel, hvor du selv har monteret gammeldags antennestik med løs plastikkappe. Disse er ofte i stor risiko for at blive forstyrret at signaler udefra. Man taler om begrebet HF tætte antennestik og kabler, når disse er ordentligt beskyttede mod forstyrrende signaler udefra. HF står i den forbindelse for højfrekvent, netop fordi de høje frekvenser oftest er de der forstyrres.

Flere af de antennekabler vi forhandler har desuden ferritfilter/ferritkerne, der ses som ringe i hver ende af antennekablet, og som yderligere beskyttelse mod signal støj.

Har du forlænget et antennekabel ved at samle 2 antennekabler med en af de gammeldag plastikmuffer, så kan det også være en oplagt årsag til dårligt signal, og du kan med fordel udskifte det til et færdigmonteret dobbeltskærmet kabel i den rigtige længde.

Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig på vej som en guide til antennekabler. Tøv ikke med at kontakte os via mail, såfremt du har spørgsmål. Vi bestræber os på at besvare alle mails så hurtigt som muligt.